Spørgsmål og svar

Er der nogen krav til temperatur for at få den bedste effekt med Nemaslug?

Du kan med fordel vande Nemaslug ud i regnvejr og ved en jordtemperatur på min. 5 grader. Ved meget høje temperaturer, når nematoderne måske ikke ned i jorden, inden de tørrer ud. Det vil bedre effekten at eftervande med havevander, hvis det ikke regner. Dræbersneglene begynder at være aktive ved en jordtemperatur på 5 grader, hvilket de fleste år sker i løbet af april.


Behøver jeg at købe Nemaslug til hele haven?

Du skal vande Nemslug ud, der hvor du ser dræbersneglene komme frem efter solnedgang. Når dræbersneglene passerer området, hvor du har vandet nematoderne ud, vil dræbersneglene blive inficerede.
Det kan være en god ide, at naboer behandler samtidigt, så dræbersnegle bekæmpes samtidig i et større område.


Kan jeg lokke dræbersneglene hen, hvor jeg har vandet med Nemaslug

Dræbersnegle er glade for øl og agurk. Hælder du øl ud eller lægger agurkeskiver, hvor der er vandet med Nemaslug, vil øllet og agurkeskiverne tiltrække dræbersneglene. Nematoderne spreder sig helt naturligt, da dræbersneglene er kannibaler. Når en dræbersnegle bliver inficeret med nematoderne fra Nemaslug vil den tabe appetitten, ”gå i stå” og dø. Der kommer 5 andre dræbersnegle, der æder den, bliver inficerede, går i stå og dør. Der kommer 25 dræbersnegle osv. Nematoderne formerer sig i de inficerede dræbersnegle med 1 generation pr uge.


Virker Nemaslug bedst, når det er tørt eller, når det er vådt?

Nemaslug virker langt bedst, når det er vådt. De små nematoder (ca.1 mm) lever i jordvæsken altså den fugt, der er i din havejord. Når du vander Nemaslug ud, er det godt at gøre det i regnvejr. Hvis det ikke regner, kan du med fordel vande haven med havevanderen efterfølgende.


Kan vinbjergsnegle tage skade af Nemaslug?

Nej, nematoderne i Nemaslug er artsspecifikke og angriber kun snegle uden hus. Der er dog én undtagelse, og det er snegle med hus i vandbassiner. Du bør derfor ikke vande Nemaslug ud nærmere end 10 cm fra bassinets vandkant.


Er Nemaslug farlig for hunde?

Nemaslug er ufarlig for pattedyr, fugle og padder. Nematoderne i Nemaslug angriber kun snegle. Du kan vande Nemaslug ud i køkkenhaven og f.eks. plukke salat samme dag.


Findes Nemaslugs nematoder naturligt i jorden?

Ja, den type nematoder, som bruges i Nemaslug findes naturligt i havejorden. Men de er ikke mange nok, når der kommer et massivt angreb af dræbersneglene. Derfor opformerer (fermenterer) BASF nematoderne, så du kan købe og vande ekstra mange ud i din have, når den bliver angrebet af dræbersnegle. Når dræbersneglene er væk, vender bestanden af nematoder tilbage til naturligt leje. Dræbersneglene er en invasiv snegleart, som ikke hører naturligt hjemme i Danmark, og en art vi godt kunne have undværet.


Hvis jeg kun bruger en ½ pakke, kan jeg så gemme resten?

Nematoderne er pakket i lufttæt folie i en æske Nemaslug, og holdbarheden er 24 dage ved køleskabstemperatur. Selv om du pakker den resterende halve pakke lufttæt ind og ligger den i køleskabet igen, kan BASF ikke garantere at nematoderne kan leve indtil den udløbsdato, der er printet på pakken. Nematoderne kravler ikke ud i køleskabet, de kan kun bevæge sig ved at svømme.

Rul til toppen